Al meer dan 85 jaar zingen studenten uit Nijmegen en omstreken klassieke werken bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock. Het koor telt ongeveer 40 (oud)-studenten van verschillende faculteiten, die allemaal graag klassiek georiënteerde muziek zingen uit verschillende tijden; van heel oud tot modern klassiek, a capella of onder begeleiding van een orkest of ensemble.

De geschiedenis van het NSKAD gaat terug tot 1937, toen een groep muziekliefhebbers de vereniging ‘Alphons Diepenbrock’ oprichtte. De naam werd gekozen als eerbetoon aan de belangrijke Nederlandse componist Diepenbrock (1862-1921) die veel koorwerken heeft geschreven.

Gemiddeld geeft het NSKAD twee tot drie keer per jaar een eigen concert en is daarnaast regelmatig te horen bij andere gelegenheden, zoals afgelopen jaren bij de Dies Natalis van de RU, met kerst bij ‘Dille & Kamille’ en bij de herdenkingsdienst van de Medische Faculteit. Sinds september 2019 zingt het NSKAD onder leiding van Gilles Michels en wordt het koor ondersteund door repetitor Ben van Daal op de piano.

Zingen is niet het enige wat ze doen bij het NSKAD: naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voorop. Na de repetities wordt altijd nog wat nagedronken in café De Kluizenaar en de vele commissies organiseren allerlei activiteiten, variërend van het traditionele diner rouler en intro-bowlen tot spelletjesavonden, barbecue en open podium tot een knallend feest. Bovendien is er ieder jaar een koorweekend en gaat het NSKAD eens in de twee jaar op uitwisselingsreis met een buitenlands orkest.

Het afgelopen jaar heeft het koor veel nieuwe leden mogen verwelkomen, maar natuurlijk is het koor blijvend op zoek naar nieuwe leden: vooral tenoren en bassen zijn zeer welkom. Zangervaring is geen vereiste, dus kom vrijblijvend een keer langs bij onze repetitie op dinsdagavond van 19.45-22.15 uur in Collegezaal 2 van het Spinozagebouw.

Klik hier om de website van Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock te bezoeken.

nl_NL