Campusdichterverkiezingen

Jaarlijks wordt een verkiezing gehouden om te bepalen wie de nieuwe campusdichter van de Radboud Universiteit is. Deze verkiezing wordt georganiseerd vanuit een samenwerking door Cultuur op de Campus, Op Ruwe Planken(verwijst naar een andere website) en De Nieuwe Oost|Wintertuin(verwijst naar een andere website).

Als Campusdichter kun je nadat je de wedstrijd gewonnen hebt, door verschillende partijen gevraagd worden voor optredens. Denk hierbij aan de Poëzieweek programmering van Cultuur op de Campus of een optreden bij het festival van de Wintertuin. Je probeert echt over het campusleven en bijbehorende zaken. Als de inspiratie niet lukt mag je altijd bij een van de drie organisatoren, De Nieuwe Oost/Wintertuin, Literair Tijdschrift Op Ruwe Planken en Cultuur op de Campus. 

Huidig campusdichter 2023-2024

Thijs Kersten. 

Instagram: @campusdichternijmegen

Voorgaande Campusdichters

Campusdichter 2022-2023: Derk Wijkamp

Campusdichter 2021-2022: Sam Theunissen

Campusdichter 2020-2021: Jochem Kruit

Campusdichter 2019-2020: Melissa Ketelaar

Campusdichter 2018-2019: Lev Avitan

Lev Avitan uit zich voornamelijk door middel van Nederlandstalige Spoken Word. Hij treedt regelmatig op bij Mensen zeggen Dingen, stond op het Buiten Zinnen Literair festival en liet van zich horen tijdens verscheidene programma’s op de Radboud Universiteit.

Campusdichter 2017-2018: Sander Bisselink

Sander Bisselink (Masterstudent Psychologie) verzorgde bij meerdere evenementen van Cultuur op de Campus voordrachten, schreef maandelijks gedichten voor de VOX en trad bij evenementen op in de stad.

Campusdichter 2016-2017: Merel van Slobbe

Merel van Slobbe (Masterstudent Filosofie) heeft maandelijks haar gedichten in VOX magazine laten plaatsen, trad op bij Kunstfest en het Cultuurfeest, sprak bij de opening van het vernieuwde Cultuurcafé en liet haar werk horen bij de Gedichtennacht.

Campusdichter 2015-2016: Jordi Lammers

Jordi Lammers (tweedejaars student Nederlandse Taal en Cultuur) publiceerde zijn gedichten maandelijks in VOX magazine, droeg zijn werk voor op het Cultuurfeest in LUX en sprak bij de Gedichtennacht in Merleyn.

Campusdichter 2014-2015: Loren Brouwers

Loren Brouwers (Algemene Cultuurwetenschappen) is eerstejaars student, maar dit geldt zeker niet voor haar verdiensten in de dichtwereld. Ze timmert hard aan de weg en haar gedichten verschijnen net zoals bij haar voorgangers in VOX.

Campusdichter 2013-2014: Irene Schoenmacker

Irene Schoenmacker (algemene cultuurwetenschappen). Dicht al zeker twaalf jaar en won al veel wedstrijden, maar schreef de afgelopen jaren wat minder. Haar werk werd in VOX opgeluisterd door het grafische werk van Menah.

Campusdichter 2012-2013: Linda van der Pol

Linda van der Pol (studente Nederlands) gaf als Campusdichter gevraagd en ongevraagd poëtisch commentaar op het Nijmeegse studentenleven. Haar gedichten verschenen regelmatig op onverwachte plekken en zij publiceerde haar werk in VOX.

Campusdichter 2011-2012: Joep aan den Boom

Kijk hier voor het werk van Joep aan den Boom (filosofie). Met behulp van een dosis humor wist hij de aandacht van het publiek goed vast te houden. Hij publiceerde onder andere regelmatig in de Pleekrant van AKKUraatd.

Campusdichter 2008-2009: Wout Waanders

Wout Waanders schrijft gedichten en droeg voor op festivals als Onbederf’lijk Vers, Zwarte Cross, Zomerparkfeest en Lowlands. Zijn werk verscheen in Extaze, Kluger Hans en Das Magazin.

Campusdichter 2007-2008: Bart van Oost

nl_NL