Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum

Het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum (CMC) is het studentensymfonieorkest van Nijmegen, waarin voornamelijk (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen spelen. Het orkest speelt veel verschillende werken van grootheden als Beethoven, Dvořák, Stravinsky, Brahms, Rachmaninov, Mahler en Wagner in de mooiste zalen en kerken in Nijmegen en daarbuiten.

Per half jaar wordt één groot programma ingestudeerd en verschillende keren uitgevoerd. Eén keer per twee jaar wordt het Herdenkingsconcert van de gemeente Nijmegen op 4 mei opgeluisterd door het CMC, meestal in samenwerking met een koor. Ook gaat het CMC tweejaarlijks op tournee naar het buitenland. Recent waren plekken als Kopenhagen, Wenen, Dresden en Praag de tourneebestemming.

Het orkest repeteert elke week op donderdagavond van 19:30-22:30 in Wijkcentrum Burghardt te Nijmegen. Daar wordt onder leiding van dirigent Pim Cuijpers hard gewerkt aan het programma. Daarna vindt de wekelijkse borrel plaats in café de Kluizenaar.

Ook maken de leden van het orkest uitstapjes naar andere, grote en kleine, projecten. Zo nemen vrijwel elk jaar weer leden deel aan het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO). En wordt er ook vaak samengewerkt met Nijmeegse muziekverenigingen als de Studenten Bigband Nijmegen (SBBN) met wie onder andere het album Sylva van Snarky Puppy en het Metropole Orkest ten gehore is gebracht in Brebl te Nijmegen.

Daarnaast vormen leden binnen het orkest verschillende ensembles (denk aan een viool- of cellokwartet en een blaaskwintet) waarmee zij ook concerten geven.

Het Nijmeegs Studentenorkest is een hechte club studenten met passie voor muziek en gezelligheid. Wees welkom op een van onze concerten! Interesse? Neem eens een kijkje op onze website.

Klik hier om de website van Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum te bezoeken.(verwijst naar een andere website)

nl_NL