Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock

Bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) geloven we in
samenkomen door middel van zang! Het koor heeft ruim 40 leden en richt zich op klassieke muziek. Onder leiding van dirigent Leenke de Lege en begeleid door repetitor Ben van Daal, wordt er wekelijks hard gerepeteerd. Ieder jaar geven we twee concerten, maar naast alle muziek vinden we gezelligheid ook erg belangrijk. In de eerste plaats betekent dit dat we elke week na de repetities wat gaan drinken en bijkletsen over muziek (en het leven in het algemeen).

Daarnaast zijn er diverse commissies die allerlei activiteiten organiseren, variërend van bowlen, de beroemde MAC (open mic), het feest na elk concert, de diner rouler,
spelletjesavond of herfstige wandeling (met pannenkoeken!). Andere commissies houden zich bezig met het schrijven van het koorblad, organiseren ieder jaar een koorweekend, of zorgen ervoor dat we eens in de twee jaar op buitenlandreis kunnen. Zo werkten we in de zomer van 2019 samen met het Orchestre Symphonique Universitaire de Lorraine in Nancy, Frankrijk, om daar het Requiem van Mozart uit te voeren.

Bij NSKAD is diversiteit onze kracht. We willen duidelijk maken dat NSKAD openstaat voor iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit. Onze toewijding aan diversiteit strekt zich uit tot LGBTQ+ vriendelijkheid. Aangezien het koor voor ongeveer 50% uit internationale studenten bestaat, repeteren we in het Engels.

Is je interesse gewekt en wil je weten of NSKAD een vereniging voor jou is? Studenten uit Nijmegen en daarbuiten zijn van harte welkom bij ons koor. Kom vrijblijvend meezingen tijdens een open repetitie op dinsdagavond. We repeteren iedere dinsdag van 19:45 – 22:15 in de Studentenkerk (Erasmuslaan 9a). Of je nu een doorgewinterde zanger bent of net begint, er is een plek voor jou bij NSKAD. Ben je geen student of ouder dan 35? Niet getreurd! We zijn regelmatig op zoek naar gastzangers. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven, en we zien je graag bij onze concerten!

Klik hier om de website van Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock te bezoeken.

nl_NL