Carmina Ludicra, vrij vertaald als “grappig liedje”, werd op 1 juli 2013 opgericht door twee studenten. Hiermee was Carmina Ludicra het eerste studentenoperettekoor van  Nederland. Carmina Ludicra heeft sindsdien grote operettes zoals La Belle Hélène en Orpheus in de Onderwereld. Carmina staat bekend om haar grote operettes met grappige twist. Zo komen er gekke goden, dubieuze rechters, stoere piraten en opstandige hooligans voorbij in de operettes.

Met wekelijkse repetities op woensdagavond onder leiding van een dirigent, regisseur en/of pianist bouwt Carmina Ludicra in een aantal maanden naar schitterende operettes toe. Het eindresultaat is ieder jaar weer een komisch stuk van hoge muzikale kwaliteit.

Na de repetities wordt er altijd geborreld in café de Kluizenaar en er zijn genoeg activiteiten om de andere koorleden goed te leren kennen. Carmina Ludicra is een hechte familie, met altijd plaats voor nieuwe leden!

Lijkt het je wat om licht klassieke zang met spel te combineren in een gezellige studentenvereniging onder professionele begeleiding? Neem dan vooral contact op met het bestuur via carminaludicra@gmail.com!

Klik hier om de website van Nijmeegs Studentenkoor Carmina Ludicra te bezoeken.

nl_NL