Het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum (CMC) is het studentensymfonieorkest van Nijmegen, dat voornamelijk bestaat uit leden die studeren of hebben gestudeerd aan de Radboud Universiteit of de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het orkest speelt onder leiding van dirigent Pim Cuijpers een grote diversiteit aan werken van componisten zoals Beethoven, Dvořák, Stravinsky, Brahms, Rachmaninov en Mahler.

Per half jaar wordt tijdens repetitieavonden, -dagen en een repetitieweekend één groot concertprogramma ingestudeerd. Elk programma wordt ten gehore bracht in de mooiste concertgebouwen en kerken van Nijmegen en daarbuiten. Daarnaast wordt elke twee jaar, meestal in samenwerking met een koor, het Herdenkingsconcert (4 mei) van Gemeente Nijmegen opgeluisterd door het CMC. Ook tweejaarlijks wordt een tournee naar het buitenland georganiseerd, met recente bestemmingen zoals Wenen, Budapest en Bratislava.

Het CMC is een hechte groep van (oud-)studenten met een gedeelde passie voor klassieke muziek en gezelligheid. Elke week wordt op donderdagavond 19:30-22:30 gerepeteerd in Wijkcentrum Burghardt te Nijmegen, waarna de leden elkaar in café de Kluizenaar ontmoeten voor de wekelijkse borrel. De orkestleden maken bovendien uitstapjes naar andere, zowel grote als kleine projecten. Elk jaar nemen leden deel aan het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO). Ook vinden er samenwerkingen plaats met andere Nijmeegse muziekverenigingen, zoals het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) en Studenten Bigband Nijmegen (SBBN). Ook bestaan binnen het orkest verschillende kamermuziekensembles gevormd, bijvoorbeeld viool- of cellokwartetten, die worden gevraagd om op te treden bij uiteenlopende gelegenheden.

Heeft het Nijmeegs Studentenorkest je interesse gewekt? Je bent altijd van harte welkom om te komen luisteren naar een van onze concerten. Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie.

Klik hier om de website van Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum te bezoeken.(verwijst naar een andere website)

nl_NL