Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum

Het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum (CMC) is het studentensymfonieorkest van Nijmegen, waarin voornamelijk (oud-)studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen spelen.

Het orkest speelt veel verschillende werken, bijvoorbeeld van Beethoven, Dvořák, Brahms, Rachmaninov, Mahler, Wagner en andere grote componisten. Elk jaar speelt het CMC het Radboudumc Kerstconcert in Concertgebouw de Vereeniging, een van de hoogtepunten van het jaar.

Per half jaar wordt één groot programma ingestudeerd en verschillende keren uitgevoerd. Eén keer per twee jaar wordt het Herdenkingsconcert van de gemeente Nijmegen op 4 mei opgeluisterd door het CMC, meestal in samenwerking met een koor. Ook gaat het CMC tweejaarlijks op tournee naar het buitenland. Recent waren plekken als Kopenhagen, Wenen, Dresden en Praag de tourneebestemming. Ook in 2020 zal het CMC weer naar het buitenland afreizen.

Het orkest repeteert elke week op donderdagavond van 19:30-22:30 in Wijkcentrum Burghardt te Nijmegen. Daar wordt onder leiding van dirigent Pim Cuijpers hard gewerkt aan het programma. Daarna vindt de wekelijkse borrel plaats in café de Kluizenaar.

Ook maken de leden van het orkest uitstapjes naar andere, grote en kleine, projecten. Zo nemen vrijwel elk jaar weer leden deel aan het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO). Ook is in 2018 een samenwerking met de Studenten Bigband Nijmegen (SBBN) gerealiseerd: het album Sylva van Snarky Puppy en het Metropole Orkest is toen ten gehore gebracht in Brebl te Nijmegen. Aan de hand van deze samenwerking staat nu ook een tournee op de planning voor de zomer van 2019.

Daarnaast vormen leden binnen het orkest verschillende ensembles (denk aan een viool- of cellokwartet en een blaaskwintet) waarmee zij ook concerten geven.

Het Nijmeegs Studentenorkest is een hechte club studenten met passie voor muziek en gezelligheid. Wees welkom op een van onze concerten! Interesse? Neem eens een kijkje op onze website.

Klik hier om de website van Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum te bezoeken.(verwijst naar een andere website)

nl_NL