Het Studentenpopkoor Plica Vocalis werd in 1992 opgericht ter gelegenheid van de viering van het achtste lustrum van de Medische Faculteits Vereniging Nijmegen. Het koor is daarna als onafhankelijke vereniging uitgegroeid tot een dynamisch popkoor met ruim 50 leden. Plica Vocalis staat onder muzikale leiding van dirigent Petra Limon. De nummers worden voor Plica gearrangeerd door de dirigent. Huib van Mierlo is de vaste pianist van het koor. Bij het eindoptreden wordt het koor vergezeld door een band.

Plica Vocalis geeft ongeveer vier keer per jaar een optreden, met als hoogtepunt het eindoptreden in juni. Het koor heeft een uitgebreid poprepertoire, variërend van The Beatles en Adele tot Boudewijn de Groot. Ieder jaar worden nummers uitgezocht aan de hand van gekozen een thema. Denk hierbij aan  ‘Plica in haar element’, ‘Plica zingt dag en nacht’ en ‘Plica in Hemelse sferen’.

Bij Plica Vocalis gaat het vooral om gezelligheid en samen zingen. Iedere student kan lid worden; met en zonder zangervaring, man of vrouw. Dit wordt ook ondersteund door de activiteiten die georganiseerd worden: zo zijn maandelijkse borrels in café Dollars, een dagje schaatsen en karaokeavonden vaste prik. Voor dit jaar staat er ook een Sinterklaasavond op het programma, naast een diner rouler en de zogeheten Plicadag, die elk jaar anders wordt ingevuld.

Al met al is Plica een laagdrempelige vereniging waar zingen centraal staat, maar waarbij het sociale aspect steeds groter wordt.

Klik hier om de website van Studentenpopkoor Plica Vocalis te bezoeken.

nl_NL